Spicy Sticky Chicken Wings - Brand New BBQ

Spicy Sticky Chicken Wings

BrandNewBBQ
Kippenvleugels van de BBQ zijn een klassieker waar je niet omheen kunt. Of je ze nu als voorgerecht serveert of als snack bij de borrel, deze sticky kippenvleugels zijn een absolute hit. Tijd om je BBQ tevoorschijn te halen en te genieten van deze smakelijke traktatie!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Marineren 1 uur
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
calorieën 450 kcal

Equipment

  • BBQ met deksel
  • Bastingkwast van Smokin' Flavours

Ingredients
  

  • 1 Kilo Kippenvleugeltjes
  • 30 Gram Angus & Oink – Buffalo Soldier Rub
  • 30 Milliliter Angus & Oink – Buffalo Sriracha Saus

Instructions
 

  • Marineer de kippenvleugels met de rub, bestrooi ze rondom tot de rub mooi verdeeld is. Laat de rub 1 uur intrekken voor extra smaak.
  • Maak ondertussen de BBQ aan voor indirecte hitte bij een temperatuur van 160 graden Celsius.
  • Is het uur voorbij en de BBQ op temperatuur? Leg dan nu de kippenvleugels op het indirecte deel van het rooster en sluit vervolgens de deksel. Gaar de kippenvleugels gedurende 20 minuten.
  • Pak ondertussen de Angus & Oink – Buffalo Sriracha Saus en doe ongeveer 30-40 ml in een bakje.
  • Na 20 minuten bestrijk je de kippenvleugels met de buffalo sriracha saus. Sluit de bbq weer voor 5 minuten en bestrijk daarna nog eens met de saus en gaar ze nogmaals 5 minuten.
  • Na 30 minuten zijn de kippenvleugels gaar. Haal de vleugels van de BBQ en serveer ze direct! Vergeet niet de servetjes en een drankje om te pittigheid mee weg te spoelen! Eet smakelijk!
Trefwoord chicken wings, hele kip, kippenvleugels, spicy

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept