
Spicy Sticky Chicken Wings
Kippenvleugels van de BBQ zijn een klassieker waar je niet omheen kunt. Of je ze nu als voorgerecht serveert of als snack bij de borrel, deze sticky kippenvleugels zijn een absolute hit. Tijd om je BBQ tevoorschijn te halen en te genieten van deze smakelijke traktatie!
Equipment
- BBQ met deksel
- Bastingkwast van Smokin' Flavours
Ingredients
- 1 Kilo Kippenvleugeltjes
- 30 Gram Angus & Oink – Buffalo Soldier Rub
- 30 Milliliter Angus & Oink – Buffalo Sriracha Saus
Instructions
- Marineer de kippenvleugels met de rub, bestrooi ze rondom tot de rub mooi verdeeld is. Laat de rub 1 uur intrekken voor extra smaak.
- Maak ondertussen de BBQ aan voor indirecte hitte bij een temperatuur van 160 graden Celsius.
- Is het uur voorbij en de BBQ op temperatuur? Leg dan nu de kippenvleugels op het indirecte deel van het rooster en sluit vervolgens de deksel. Gaar de kippenvleugels gedurende 20 minuten.
- Pak ondertussen de Angus & Oink – Buffalo Sriracha Saus en doe ongeveer 30-40 ml in een bakje.
- Na 20 minuten bestrijk je de kippenvleugels met de buffalo sriracha saus. Sluit de bbq weer voor 5 minuten en bestrijk daarna nog eens met de saus en gaar ze nogmaals 5 minuten.
- Na 30 minuten zijn de kippenvleugels gaar. Haal de vleugels van de BBQ en serveer ze direct! Vergeet niet de servetjes en een drankje om te pittigheid mee weg te spoelen! Eet smakelijk!