
Roadkill Chicken
Roadkill Chicken. Hoewel de klassieke Beer Can Chicken populair is, is deze gevlinderde methode ook echt een aanrader. Door de kip plat te bereiden, krijg je een gelijkmatigere garing. De naam 'RoadkillChicken' komt van de platte vorm van de kip, vergelijkbaar met een platgereden dier op de weg.
Equipment
- BBQ met deksel/ kamado
- Kernthermometer
- Keukenschaar
- Rookhout optioneel
Ingredients
- 1 Hele kip 1kg +
- 1 Dry rub naar eigen smaak en keuze
Instructions
- Gebruik een gevogelteschaar of keukenschaar om de kip te vlinderen.
- Leg de kip op zijn borst en knip langs beide zijden van de ruggengraat. Verwijder alle losse stukjes vel en vet.
- Snijd het borstbeen weg door aan de binnenzijde van de kip een wit punt, driehoekig gevormd, door te snijden. Druk vervolgens het borstbeen omhoog en verwijder het.
- Kruid de kip zowel onder het vel als aan de buitenkant met je favoriete BBQ rub voor kip. Maak ruimte tussen het vel en het vlees om de rub aan te brengen.
- Steek de BBQ aan voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 170 graden. Ondertussen kan de rub langzaam intrekken.
- Voeg een klein blokje rookhout (optioneel) toe aan de brandende kolen en leg de kip met de 'binnenkant' naar beneden op het rooster.
- Sluit de BBQ met de deksel en gebruik indien beschikbaar een kernthermometer om de kerntemperatuur van de kip te controleren.
- Laat de kip garen tot een kerntemperatuur van minimaal 70 graden, wat ongeveer 60 minuten duurt.
- Haal de kip van de BBQ en laat deze 10 minuten rusten op een groot bord.
- Serveer de kip in zijn geheel en laat iedereen zijn favoriete stuk afsnijden. Eet smakelijk!