
Reverse sear ribeye
Je krijgt gasten op bezoek, nu wil je natuurlijk alles uit de kast halen om de lekkerste gerechten te serveren! Je wilt je gasten versteld laten staan met een prachtige hele ribeye om als hoofdgerecht te serveren
Equipment
- Kamado
- Houtskool
- Kerntemperatuurmeter /probe
- Gietijzeren rooster (optioneel)
- Hitteschild
- Aluminiumfolie
- Druippan
Ingredients
- 1000 gram ribeye heel stuk
- Zout van Zeeuwsche Zoute
- Peper van Zeeuwsche Zoute
Instructions
- Haal de ribeye één tot twee uur van tevoren uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
- Verhit de kamado naar 90-100 graden met een hitteschild (indirect grillen).
- Paats je de druippan op je hitteschild en plaats daarboven het rvs rooster.
- Leg de ribeye in het midden van je rooster en steek een probe/kerntemperatuurmeter in het midden van het vlees. Stel de temperatuur in op 46 graden, zodat je een melding krijgt wanneer de gewenste temperatuur is bereikt.
- Zodra de ribeye een temperatuur van 46 graden heeft bereikt haal je het vlees van de kamado en dek je de ribeye af met aluminiumfolie. Schrik niet, de ribeye zal nu nog een aantal graden doorgaren.
- Als laatste gaan we de ribeye op direct vuur bakken.
- Verwijder het hitteschild en breng de temperatuur naar 230-240 graden en leg naar voorkeur een gietijzeren rooster in de kamado en laat deze op temperatuur komen.
- Grill nu beide kanten even goed aan, zodat er een mooie korst ontstaat.
- Laat de ribeye even een paar minuten rusten en snij er mooie dunne plakjes van (dit noemen ze ook wel trancheren) en serveer maar!
- Serveer eventueel met een heerlijke chimichurri (recept)
Notes
Je krijgt gasten op bezoek, nu wil je natuurlijk alles uit de kast halen om de lekkerste gerechten te serveren! Je wilt je gasten versteld laten staan met een prachtige hele ribeye om als hoofdgerecht te serveren. Maar ja, hoe laat moet je dan beginnen en hoe lang duurt het voordat de ribeye mooi rosé gegaard is?
Lekker recept, gemaakt zonder rub en voor herhaling vatbaar!