
Gamba Pil Pil
Gamba Pil Pil is een heerlijk Spaans gerecht, gamba's gebakken in knoflook, chilipeper en olijfolie. Met een vleugje paprikapoeder en verse peterselie biedt dit gerecht een heerlijke combinatie van smaken.
Equipment
- Gietijzeren pan
Ingredients
- 500 gram gamba's
- 400 ml olijfolie extra vierge
- 5 tenen knoflook tenen
- 1-2 stuks rode peper
- 1 teelepel paprika poeder
- 3 takjes verse peterselie
- 1-2 stuks stokbrood
- peper en zout naar smaak
Instructions
- Ontdooi de bevroren gamba's in koud water.
- Indien nodig verwijder je de schaal en verwijder je de darm.
- Snijdt de rode pepers & knoflook klein en voeg dit toe in de gietijzeren pan. Doe de olijfolie erbij en voeg als laatste de paprikapoeder en gemalen peper toe. Roer alles even goed door elkaar.
- Dek het pannetje af met vershoudfolie en laat rusten.
- Snijd je stokbrood in plakjes en besprenkel ze met een beetje olijfolie
- Klaar om de bbq/ kamado op te stoken naar 200 graden.
- Is de bbq op temeperatuur? Tijd om het pannetje op het rooster te plaatsen. Heb je nog ruimte op het rooster over, dan kan je nu ook de sneetjes stokbrood aan beide kanten grillen.
- Als de marinade/ olie in het pannetje al lekker aan het pruttelen is, voeg je de gamba's en zout toe. Bak de gamba's 10 minuten mee.
- Na 10 minuten haal je het pannetje van de bbq. Voeg als laatste de fijn gehakte peterselie toe. Klaar om te serveren! Dip de stokbrood lekker door de olie met daarbij een gamba!
Notes
